Betalt pause oppdatering

Det har nå blitt et nytt år, Korona er forhåpentligvis på vei til å forsvinne helt, og hverdagen kan igjen bli slik vi engang kjente den. Drøftinger og undersøkelser rundt betalt pause har pågått jevnt og trutt gjennom høsten og frem til i dag. Neste uke skal arbeidsgiver etter planen presentere et forslag på arbeidsplanoppsett som ivaretar hele SFO-åpningstiden og gir betalt pause. Det blir spennende å se hva som kommer ut av dette.

Julebord 2021

Julebord

Påmeldingsfrist er fredag 3. desember

Yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst i fagforbundet Årstad inviterer sine medlemmer til Julebord.

9. desember kl 18.00 i fagforbundet Hordaland sine lokaler i Aasegården. Inngang ved siden av tren sammen, merket med fagforbundet flagg.

Tillitsvalg er påmeldt og skal på dette arrangementet. Bli med du også, det er gratis.

Meld deg på her!

 

 

Publisert
Kategorisert som Events

Betalt pause

The Word Pause Formed By Wooden Blocks And Arranged By Male Fingers On A White Table

Hva er situasjon nå

Tillitsvalgt har en opplevelse av at rektor ønsker å konkludere betalt-pause-saken om ikke lenge. Han ønsker å ha møte med oss ganske snart, der han vil høre på våre argumenter for å få betalt pause. Det er svært viktig at fagarbeidere og assistenter argumenterer så godt en kan for betalt pause. Tenk, diskuter, reflekter, stå på.

 

Årsmøte i yrkesseksjonen

I går ble årsmøte gjennomført. Årsmøtet hamret og vedtok saksliste og planer omtrent slik som de var forelagt. Slettebakken stilte med 3 medlemmer på møte av totalt ca 15 deltagere. Det ble også tid til hyggelige og gode samtaler, pizza og utlodding av «stasj».

I midten av januar blir det antagelig årsmøte i fagforeningen, og info om dette kommer antagelig midten av desember. Her skal vi prøve å få lagt frem en sak eller to til avstemning, slik at vi får enda en instans som skal arbeide for betalt pause for oss i skolen.

Årsmøte i dag

I dag kl.18.30 – 20.30 er det årsmøte i Fagforbundet Årstad yrkesseksjonen for kirke, kultur og oppvekst i Solheimsgaten 16A. Tillits- og varatillitsvalgt skal på dette møte. Dersom du har lyst å slå følge med oss å bli med på dette møte, så kan du også «henge» med oss på skolen etter arbeidstid. Vi tar bybanen fra Slettebakken cirka kl.18.00.

 

Forskere på ulv blir motarbeidet og ikke trodd på

I denne artikkelen på NRK.no, kan en lese at det er mange som ikke stoler på fagfolk og forskning som blir gjort på ulv i Norge. Begge sider av ulvesaken er skeptisk og mistroisk. Når fagfolk kommer med et mål på hva som er en levedyktig og sunn ulvebestand, så mener ulveforkjemperne at det er alt for få, og ulvemotstanderne mener det er alt for mange. Fagfolk som driver med forskning på området føler seg mistrodd fra begge sider. Det er vel på tide vi begynner å tro på hva systematisk og god forskning forteller oss, enn at vi skal synse og ta våre egne vurderinger basert på en alternativ virkelighetsforståelse, som i all hovedsak er styrt av følelser. Skjerpings folkens.. 

 

Vi må lære at det er stor forskjell på oppfattelser og kunnskap. Vi kan få amerikanske tilstander, med åpenlyse løgner og forvridde sannheter. Når det gjelder ulven, så må vi i hvert fall unngå å få en politikk som ikke er reversibel, og at vi risikerer at ulven blir å finne på listen over utdødde dyr. Nå som arbeiderpartiet og Senterpartiet skal styre landet, må en følge nøye med, og unngå at nettopp dette kan skje, at ulvebestanden blir så lav at den ikke kan overleve fremtiden, for eksempel pga alt for smalt genbasseng, at den dør ut av seg selv.

 

Dette er en liten filmsnutt som alle burde se.

«Volves saved Yellowstone National Park – The Northern Range»

Publisert
Kategorisert som Blog

Betalt pause

Dersom vi skal få betalt pause eller ikke, er i stor grad avhengig av at vi alle er med å sannsynliggjøre at dette er den beste løsningen for alle. Jeg vil utfordre dere alle til å ha dette som et diskusjonstema dere kollega imellom, og finne de gode begrunnelsene som sier at det er riktig og viktig å innføre betalt pause for alle. Vi må tenke nøye igjennom dette, finne de gode løsningene, der vi skal ivareta skole- og SFO-drift, og skape en  bedre skole og SFO, og ha gode og sunne arbeidsforhold for alle. 

 

Neste steg i prosessen fremover, er at rektor og tillitsvalgt skal ha et møte med en skole som har betalt pause for alle sine ansatte, og har svært gode erfaringer med dette. Jeg håper dette møtet finner sted i uke 41. Agenda for dette møtet er blant annet å lytte og høre hva som er bra med betalt pause, og hvordan skolen i praksis har funnet rom til betalt pause for alle i sin drift. 

Hvordan skal vi møte slike mennesker

«Biskopen har tatt vikarprest Vidar Nes Mygland ut av teneste. Presten meiner at kvinner ikkje bør vere prestar.»

Les saken på

NRK.no

.

Vidar Nes Mygland har uttalt i Sunnmørsposten at kvinner ikke kan være prester, og han vil ikke ha Gudstjeneste med kvinnelige kollegaer. 

Det er bare en ting å si, dette er trist. 

Publisert
Kategorisert som Blog