Forskere på ulv blir motarbeidet og ikke trodd på

I denne artikkelen på NRK.no, kan en lese at det er mange som ikke stoler på fagfolk og forskning som blir gjort på ulv i Norge. Begge sider av ulvesaken er skeptisk og mistroisk. Når fagfolk kommer med et mål på hva som er en levedyktig og sunn ulvebestand, så mener ulveforkjemperne at det er alt for få, og ulvemotstanderne mener det er alt for mange. Fagfolk som driver med forskning på området føler seg mistrodd fra begge sider. Det er vel på tide vi begynner å tro på hva systematisk og god forskning forteller oss, enn at vi skal synse og ta våre egne vurderinger basert på en alternativ virkelighetsforståelse, som i all hovedsak er styrt av følelser. Skjerpings folkens.. 

 

Vi må lære at det er stor forskjell på oppfattelser og kunnskap. Vi kan få amerikanske tilstander, med åpenlyse løgner og forvridde sannheter. Når det gjelder ulven, så må vi i hvert fall unngå å få en politikk som ikke er reversibel, og at vi risikerer at ulven blir å finne på listen over utdødde dyr. Nå som arbeiderpartiet og Senterpartiet skal styre landet, må en følge nøye med, og unngå at nettopp dette kan skje, at ulvebestanden blir så lav at den ikke kan overleve fremtiden, for eksempel pga alt for smalt genbasseng, at den dør ut av seg selv.

 

Dette er en liten filmsnutt som alle burde se.

«Volves saved Yellowstone National Park – The Northern Range»

Publisert
Kategorisert som Blog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *